La SANADOR, îmbinăm talentul de excepție al medicilor cu cele mai avansate tehnologii și folosim echipamente ultraperformante pentru a le oferi pacienților cele mai bune opțiuni terapeutice. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Tudor, un pacient în vârstă de 44 de ani diagnosticat de mic cu defect septal atrial asociat cu drenaj venos pulmonar aberant. Din adolescență până acum, toți medicii la care a fost – și a fost la controale în toate centrele mari din țară! – i-au propus o singură rezolvare: intervenția chirurgicală deschisă, cu sternotomie, de care s-a temut însă toată viața.
-
021.9699
Sună și programează-te la consultație!
„Cu o lună înainte de a veni la consult la domnul profesor Victor Costache, am fost la un alt spital particular în București. Nu mi-au dat nicio speranță de a face o operație minim invazivă. Nu am fost de acord cu operația de cord deschisă, indiferent cât mai aveam de trăit! Până la vârsta de 44 ani, nu găsisem un medic în care să prind încredere. Nu mai aveam speranța să întâlnesc un medic atât de bun, care să îmi salveze viața! Dar nu fusesem până atunci la SANADOR!”, povestește Tudorel.
La majoritatea pacienților cu o astfel de malformație, diagnosticul se pune prin corelarea datelor clinice obținute în urma ecografiei cardiace și a tomografiei computerizate. Totuși, la acest pacient, nu a fost posibil, dată fiind complexitatea dispoziției venelor pulmonare, informațiile obținute în urma investigațiilor imagistice multiple rămânând neconcludente.
Pentru a stabili cu exactitate dacă procedura de corecție a malformației poate fi realizată minim invaziv, video-asistat, fără deschiderea sternului, s-a decis realizarea unui mulaj printat 3D al inimii pacientului, înaintea realizării procedurii chirurgicale propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală condusă de Prof. Dr. Victor Costache a putut stabili preoperator, cu mare precizie, strategia de reparare a malformației cardiace, precum și faptul că aceasta se poate realiza minim invaziv, fără deschiderea sternului. Intervenția chirurgicală s-a desfășurat conform planului, minim invaziv, și s-a finalizat cu succes.
După intervenția chirurgicală, evoluția a fost favorabilă, pacientul a petrecut mai puțin de 24 de ore în Secția de Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară și 5 zile de internare în Spitalul Clinic SANADOR.
„Mulțumesc din suflet domnului Prof. Dr. Victor Costache! Mi-a dăruit a doua viață, a doua șansă. M-am născut a doua oară! Am fost operat de doar câteva zile și mă simt pe zi ce trece mai bine și tot mai bine. Domnului profesor Costache îi doresc tot binele și toată sănătatea din lume!”, transmite cu emoție în glas Tudor.
Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiacă minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale. În cazurile cu indicații în acest sens, intervențiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervențională, realizate în cele 2 săli hibride dotate fiecare cu câte un angiograf ultraperformant Philips Azurion 7, de ultimă generație.
Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi detubat în primele 8 ore de la intervenția chirurgicală și este transferat rapid din secția de terapie intensivă către secția de specialitate, permițând începerea rapidă a programului de recuperare medicală specifică și reluarea activității, în condiții de confort maxim.
Prof. Dr. Victor S. Costache este membru al Academiei Franceze de Chirurgie, directorul programului universitar de chirurgie cardiovasculară al Universității Titu Maiorescu, medic primar chirurgie cardiovasculară, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă și implantare valve transcateter la Spitalul Clinic SANADOR. Din echipa operatorie au mai făcut parte Dr. Anca Filip, medic primar ATI, Dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie cardiovasculară, Dr. Adrian Popa medic rezident chirurgie cardiovasculară, Sebastian Oană, tehnician perfuzionist, asistentele medicale Bianca Munteanu, Simona Takacs și Orsoyla Kovacs, iar printul 3D a fost realizat de Daniel Cernica.