Recuperare adulți
Fizioterapie
Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum ar fi: masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea și utilizarea acestora cu scop de tratare a afecțiunilor organismului uman și recuperare a funcțiilor locomotorii (spre exemplu, în caz de articulații rigide, dureri ale gleznei, dureri articulare, leziuni ale măduvei spinării, traumatism al măduvei spinării, sindrom de compartiment). Procedurile de fizioterapie sunt indicate și în cazul pacienților cu distrofie musculară și hiperostoza scheletică idiopatică.
Rolul fizioterapiei este de a asigura atât prevenția, cât și tratamentul bolilor care provoacă anumite dureri, precum durerea de spate. De asemenea, facilitează recuperarea, după intervenții chirurgicale, precum chirurgie spinală, fuziune spinală, discectomie, meniscectomia, protezarea articulară sau operația Latarjet. Prin intermediul unor proceduri care nu provoacă durere, bazate pe curent electric, lumină, presiune sau căldură, fizioterapia are rezultate deosebite în recuperarea capacităților fizice funcționale ale pacientului. De asemenea, fizioterapia pentru depresie are un rol important în ameliorarea simptomelor în caz de burnout sau alte afecțiuni ale dezechilibrului fizic și emoțional.
În cadrul Compartimentului de fizioterapie SANADOR se aplică diverse terapii:
- Curenți de joasă, medie și înaltă frecvență;
- Magnetoterapie;
- Ultrasunet;
- Crioultrasunet;
- Laserterapie;
- Laserterapie de înaltă frecvență (HIL);
- Terapie Tecar;
- SIS (Super Inductive System);
- Limfodrenaj mecanic;
- Shock Waves;
- Terapia TENS (stimularea electrică transcutanată nervoasă);
- Aplicații parafină.
-
Programează-te acum la SANADOR! Sună la
021.9699!
Compartimentul de masaj
Compartimentul de masaj SANADOR vine în ajutorul persoanelor care au nevoie de stimularea circulației sângelui, îmbunătățirea metabolismului și diminuarea durerii.
Avem personal specializat în masajul de drenaj limfatic recomandat pacienților cu edeme limfatice la nivelul membrelor (inclusiv a edemelor post-intervenții chirurgicale oncologice). De asemenea, serviciile de masaj pot fi accesate pentru tratarea afecțiunile coloanei din perioada de sarcină sau post-partum.
Kinetoterapie
Compartimentul de kinetoterapie este dotat inclusiv cu pat pentru elongații coloană cervicală și lombară, de asemenea kinesio taping.
Kinetoterapia este una dintre cele mai importante etape de recuperare medicală și urmărește redarea sau îmbunătățirea mobilității fizice, a posturii și a echilibrului, a tonifierii musculare, drenaj venos și limfatic, creșterea capacității la efort, profilaxie pentru diferite afecțiuni ale coloanei, profilaxia osteoporozei, profilaxia căderilor pentru persoanele vârstnice prin exerciții fizice specifice, adaptate pacientului și efectuate în prezența terapeutului.
Kinetoterapia este indicată și pentru recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni neurologice, precum hemiplegia sau monoplegia sau sechele după un AVC ischemic acut.
Se adresează unei game largi de afecțiuni: sindrom Shulman, platfus, genu varum, genu valgum, degetul în resort, degetul „în ciocan”, tendinită, luxație de șold, epicondilita laterală, hernia de disc, sciatica, spondiloză, sindromul cozii de cal, instabilitatea umărului, entorsa de genunchi, sindromul femuro-patelar, entorsa de gleznă, ruptura de menisc, fractură de umăr, fractură de scapulă, osteofitoza calcaneană, ruptură de ligament încrucișat anterior, subluxația rotulei, contuzia spatelui, fractura de sacru, fractură de acetabul, contuzie de genunchi, leziune SLAP, fracturile metacarpiene, fracturi de falange, instabilitatea gleznei, reumatism, polimialgia reumatică, dermatomiozita, miozită, contractură Dupuytren, fractură de bazin, leziuni ale mușchiului iliopsoas.
În aceeași măsură, kinetoterapia poate fi efectuată și de către persoane sănătoase în vederea obținerii unei forme fizice optime sau pentru întreținere corporală. Toate acestea sunt completate de aparatură modernă, mereu în curs de actualizare în funcție de tehnologia momentului.
Traumatologie sportivă
La SANADOR, oferim tratament personalizat și integrat pentru sportivii de performanță, sportivii amatori sau persoanelor active.
Medicii implicați în gestionarea acestor afecțiuni formează o echipă multidisciplinară (imagiști, ortopezi, ATI-iști, medici specialiști recuperare medicală, psihologi, nutriționiști) și pot să monitorizeze optim evoluția unui pacient, din momentul în care acesta este evaluat clinic și paraclinic, diagnosticat, operat (în situațiile în care este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic și nutritional, până la integrarea familială și profesională.