Diagnosticul de cancer de col uterin
Consultul ginecologic periodic și o serie de investigații de screening sunt recomandate inclusiv după instalarea menopauzei. În acest fel, pot fi descoperite din timp afecțiuni grave, precum cancerul de col uterin, care nu provoacă semne și simptome în stadiile incipiente. Afecțiunea poate fi diagnosticată printr-un test recoltat în cadrul unei consultații de ginecologie - testul Papanicolau.
În această situație s-a regăsit Mariana, în vârstă de 70 de ani, diagnosticată recent cu cancer de col uterin. Femeia a mers la medic de la primele semnale de alarmă. Totul a început cu o sângerare vaginală - anormală, având în vedere că pacienta era la menopauză.
În timpul controlului ginecologic, medicul a realizat o biopsie de col, identificând o formațiune suspectă. În urma examenului histopatologic și a investigațiilor imagistice suplimentare, Mariana a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiul 2B, pentru care medicul ginecolog a recomandat o intervenție chirurgicală complexă: histerectomie totală.
„Medicul mi-a spus să revin peste câteva zile pentru operație de histerectomie. Am refuzat în secunda doi operația și m-am program la o consultație la Centrul Oncologic SANADOR. În trecut mai fusesem la SANADOR și tot ce am văzut atunci m-a impresionat, așa că am fost sigură că aici trebuie să vin”, povestește Mariana.
-
Programează-te la SANADOR! Sună la 021.9699!