Programează-te la SANADOR pentru explorări funcționale și intervenții minim invazive în vederea cardiostimulării în Laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile, dotat cu tehnologie de ultimă generație de angiografie și de monitorizare electrică și hemodinamică!

Aritmologia intervențională include explorările și intervențiile care analizează sau tratează tulburările de ritm cardiac sau, în unele cazuri, insuficiența cardiacă. Aritmiile sunt frecvent întâlnite la pacienții cu palpitații și suferințe cardiovasculare și pot fi bradiaritmii (frecvență cardiacă scăzută) sau tahiaritmii (frecvență cardiacă crescută).

Funcționarea corectă a inimii se bazează pe un sistem electric complex și bine organizat, care formează impulsuri electrice automatizate și pe care le transmite pe circuite specializate către musculatura cardiacă, activând astfel contracția diverselor cavități ale inimii într-o anumită succesiune ce asigură curgerea sângelui unidirecțional.

  • La SANADOR, tratăm aritmiile cardiace prin proceduri de electrofiziologie și ablații cu radiofrecvență. Folosim cel mai avansat angiograf, Philips Azurion 7, cu ghidare imagistică 3D. Vino la SANADOR pentru tratamentul optim al inimii tale!

Aritmologia la SANADOR

La SANADOR, Laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile este dotat cu tehnologie modernă de angiografie și monitorizare electrică.

În cadrul acestui laborator, tratăm cu succes toate tipurile de aritmii, cu ajutorul angiografului Philips Azurion 7, echipament modern și performant, ce oferă informații precise asupra cordului și funcționalității lui.

Putem efectua o gamă complexă de proceduri de diagnostic și tratament, inclusiv:

Laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile din Spitalul Clinic SANADOR dispune și de:

  • console de electrofiziologie intracardiacă multi-canal;
  • sisteme 3D/4D de cartografiere color în timp real de tip CARTO.

Aritmii pentru care oferim tratament

Fiziologic, inima are o frecvență de contractilitate între 50 și 100 pe minut. În situații patologice, apar deficiențe de formare sau de transmitere a impulsului electric și astfel pulsul (frecvența cardiacă) poate scădea sub 50 de bătăi pe minut (bradicardie) sau poate crește peste 100 de bătăi pe minut (tahicardie).

Aritmologia intervențională abordează o patologie vastă:

Proceduri de aritmologie

Implantarea de stimulator cardiac

În cazul bradicardiilor sinusale determinate de un fond patologic precum blocurile atrioventriculare de grad înalt sau al bolilor de nod sinusal, se poate recomanda terapia prin cardiostimulare în urma unui consult de cardiologie riguros.

Simptomele pe care le resimte pacientul în cazul bradicardiei sunt amețeli sau pierderea stării de conștiență, iar implantarea cardiostimulatorului suplinește deficiența de puls prin emiterea de impulsuri electrice artificiale la nivelul miocardului.

Terapia prin cardiostimulare se recomandă și pacienților cu insuficiență cardiacă asociată cu tulburări de conducere a impulsurilor electrice. În astfel de cazuri, miocardul este deteriorat, precum și căile de conducere a impulsului electric, fiind afectată secvența normală a contracției segmentelor cardiace (asincronism de contracție) și funcția de pompă a inimii. Prin implantarea unui dispozitiv de resincronizare cardică se restabilește secvența corectă de contracție și se ameliorează și funcția de pompă a inimii.

La SANADOR, tehnologia de angiografie de ultimă generație și tehnologia de monitorizare electrică și hemodinamică din cadrul Laboratorului de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile permite efectuarea constantă a procedurilor de implantare de dispozitive intracardiace.

Ablații cu radiofrecvență

Situațiile în care impulsurile electrice cardiace au frecvență crescută, peste 100/min determină tahicardia. În funcție de locul declanșării, tahicardiile pot fi supraventriculare și ventriculare, cu implicații clinice și prognostice diferite. Simptomele pot include oboseală și dispnee (dificultăți de respirație).

La SANADOR, efectuăm ablații cu radiofrecvență atât pentru aritmiile simple – tahicardii supraventriculare, flutter atrial, sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW), cât și pentru cele complexe – tahicardii ventriculare sau fibrilație atrială.

Studii electrofiziologice

Diagnosticul tulburărilor de ritm cardiac se poate face prin EKG și Holter ECG, dar metoda prin care se clarifică tipul de tahicardie și mecanismul acesteia este studiul electrofiziologic.

În cadrul Departamentului de Aritmologie Intervențională din Spitalul Clinic SANADOR se realizează toate procedurile necesare pentru o funcționare corectă a inimii.

Vino la SANADOR pentru a fi evaluat complet și pentru a beneficia de tratamentul corespunzător, prin intermediul medicilor cu experiență vastă și cu ajutorul tehnologiilor moderne!

Proceduri de aritmologie intervențională la Centrul de Sincopă SANADOR

La Centrul de Sincopă SANADOR din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, pacienții care suferă episoade de sincopă sau care se confruntă cu diferite afecțiuni cardiovasculare, beneficiază de investigații avansate, precum studiile electrofiziologice.

De asemenea, aceștia au acces la examinări imagistice avansate, precum ecocardiografiecoronarografieRMN cardiac, angio-CT, SPECT-CT cardiac, CT și RMN cerebral.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR