Ce este boala celiacă
Boala celiacă este o afecțiune autoimună ereditară, care declanșează o reacție la gluten, o proteină prezentă în grâu, orz și secară. Atunci când persoanele cu celiachie consumă produse cu gluten, sistemul lor imunitar atacă în mod eronat mucoasa intestinului subțire, afectând absorbția nutrienților. La SANADOR, pacienții au acces la cele mai bune servicii medicale pentru diagnosticul și gestionarea corectă a bolii celiace.
Glutenul, prezent în multe alimente de bază, precum pâinea și pastele, se poate găsi și în sosuri și supe, complicând astfel gestionarea bolii celiace. În plus, berea, fabricată de obicei din orz sau secară, conține gluten. Insuficiența pancreatică exocrină poate coexista cu boala celiacă, agravând malabsorbția.
Disconfortul resimțit de persoanele cu celiachie după consumul de alimente care conțin gluten este provocat de reacția autoimună.
-
Vino la SANADOR! Sună la 021.9699!