Tratament artroscopic pentru ruptură de menisc și leziuni ale cartilajului

Leziuni severe la genunchi, în urma unui traumatism

În urma unei căderi, Adriana, în vârstă de 50 de ani, s-a lovit la genunchiul drept și a început să aibă dureri severe. Disconfortul a persistat mult timp, iar durerea de genunchi era însoțită și de limitarea mișcărilor articulare. Femeia a sperat că aceste probleme vor trece de la sine și a amânat o vreme programarea la medic, dar durerea s-a agravat. În cele din urmă, s-a dus la cel mai apropiat spital, unde, în urma consultației și a unei radiografii, medici i-au spus că nu avea leziuni osoase și i-au recomandat un consult de reumatologie, precum și efectuarea unui examen RMN.

„Aveam durere foarte mare în picior, flexibilitate redusă foarte mult la genunchiul drept, și la stat și la mers. Piciorul era un pic inflamat și avea perioade în care se inflama puțin mai tare și perioade în care nu se vedea inflamația”, povestește Adriana.

Femeia a ales să efectueze examenul RMN la Spitalul Clinic SANADOR, iar imaginile au evidențiat o ruptură de menisc și multiple leziuni de cartilaj la genunchiul drept, clasificate drept condropatie grad II-III.

Adriana a vrut să se programeze cât mai repede pentru consultație și tratament, așa că a optat tot pentru Spitalul Clinic SANADOR. Cazul său a fost preluat de Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie, cu competențe în traumatologie generală și sportivă. În urma consultației și a rezultatelor examenului RMN de genunchi, Dr. Vladimir Pușcașu i-a recomandat tratamentul printr-o intervenție minim invazivă - atroscopie de genunchi.

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie, realizează cu succes intervenții de chirurgie ortopedică la Spitalul Clinic SANADOR
  • Vino la SANADOR pentru investigații avansate, esențiale în stabilirea unui diagnostic rapid și precis!

Tratament minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR

Intervenția chirurgicală realizată de Dr. Vladimir Pușcașu la Spitalul Clinic SANADOR a decurs foarte bine, fără probleme, iar rezultatele terapeutice au fost excelente. În timpul procedurii artroscopice, medicul a îndepărtat leziunile existente la nivelul meniscului și a efectuat și condroplastia, o procedură de reparare a cartilajul afectat.

„Atât domnul doctor Pușcașu, cât și medicul anestezist mi-au oferit detalii despre ce urmează să se întâmple și care sunt riscurile intervenției. Din fericire, în timpul intervenției am putut să văd pe monitor ce se întâmpla în genunchiul meu, adică intervenția chirurgicală. După operație, am plecat pe picioarele mele din spital. Domnul doctor mi-a spus că trebuie să fac un repaus, să nu forțez piciorul, dar să-l folosesc, să calc în el ca și cum nu ar fi avut nicio problemă. După 12 zile, am scos și firele, apoi am fost la controlul de o lună, când am făcut o injecție cu acid hialuronic. În prezent mă simt foarte bine, aș putea spune că sunt ca nouă și nu mă mai deranjează nimic la genunchi. Piciorul nu este inflamat, deci este perfect, ca înainte de accident”, explică mulțumită Adriana.

Artroscopia de genunchi este o procedură chirurgicală minim invazivă în care chirurgul ortoped utilizează un instrument subțire, numit artroscop, echipat cu o cameră video, care permite examinarea interiorului articulației. Prin alte două foarte mici incizii, sunt introduse în articulație niște instrumente miniaturizate, cu ajutorul cărora se realizează intervenția chirurgicală. Tratamentul are numeroase beneficii pentru pacient: recuperare rapidă, invazivitate redusă, nivel scăzut al durerii după operație, dar și un risc semnificativ mai mic de apariție a unor complicații față de intervențiile deschise.

„După o perioadă ca pacientă am zis: wow, așa ceva nu mai există la noi în țară! Am fost extraordinar de impresionată de empatia și grija întregului colectiv medical. Am fost vizitată la fiecare jumătate de oră de câte un asistent și nu cred că o să uit vreodată sentimentele și emoțiile pe care le-am avut în sens pozitiv din partea personalului”, precizează Adriana.

Intervenții performante de chirurgie ortopedică la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de intervenții moderne pentru tratarea afecțiunilor ortopedice, inclusiv prin metode chirurgicale minim invazive, în funcție de indicația stabilită. Operațiile se desfășoară în unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Pentru o reabilitare optimă după tratamentul chirurgical, pacienții urmează programe personalizate de recuperare medicală, la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR

Medic primar ortopedie și traumatologie, Dr. Vladimir Pușcașu are o vastă experiență în realizarea intervențiilor ortopedice complexe, inclusiv prin proceduri minim invazive. Apreciat pentru experiența și profesionalismul său, știe să se apropie de pacienții săi și să comunice cu fiecare în parte, pentru a le oferi toate informațiile necesare, asigurându-le totodată cele mai potrivite tratamente, printr-o abordare terapeutică personalizată, cu rezultate foarte bune.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR