Ce sunt anomaliile cromozomiale?
Anomaliile cromozomiale, denumite și aberații cromozomiale, sunt modificări ale structurii sau numărului cromozomilor. Anomaliile cromozomiale sunt adesea rezultatul unei erori în diviziunea celulară, care poate apărea în timpul dezvoltării embrionare sau înainte de implantare. La SANADOR, pacienții au acces la analize de laborator performante, pentru diagnosticul de precizie al anomaliilor cromozomiale. Probele recoltate sunt analizate în Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR, care deține echipamente de ultimă generație.
Modificările cromozomiale pot avea consecințe semnificative asupra sănătății, inclusiv avort spontan, decese la naștere sau spitalizarea nou-născuților, apariția de malformații congenitale, dizabilități intelectuale sau sindroame genetice.
Celulele din corpul nostru conțin 23 de perechi de cromozomi, în total 46 de cromozomi. O parte din acești cromozomi sunt moșteniți de la mamă, iar ceilalți de la tată. Femeile au doi cromozomi X, iar bărbații au unul X și unul Y în fiecare celulă. Cromozomii conțin toate informațiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea corpului nostru.
-
Vino la SANADOR! Sună la 021.9699!