Angioplastie coronariană cu două stenturi pentru boală bicoronariană

Diagnosticul de boală bicoronariană

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, însă cei mai mulți factori de risc pot fi preveniți, prin adoptarea unui stil de viață sănătos. În acest fel este menținută sănătatea inimii și sunt prevenite complicațiile. Principalii factori de risc cardiovascular sunt obezitatea, sedentarismul, fumatul, nivelul ridicat de colesterol, dislipidemia, stresul și hipertensiunea arterială.

În cazul lui Nicolae, în vârstă de 70 de ani, toți acești factori erau prezenți și au dus la ateroscleroză, adică depunerea de plăci de aterom pe interiorul arterelor. În timp, pacientul a dezvoltat boală coronariană ischemică. De altfel, bărbatul are un istoric medical complicat. În urmă cu zece ani, a suferit un infarct miocardic, pentru care a fost tratat prin montarea unui stent în arteră coronară dreaptă. De atunci, Nicolae nu a mai avut probleme grave de sănătate, dar mergea periodic la controale medicale, pentru a se asigura că totul este în regulă.

În ultima vreme, bărbatul se simțea tot mai obosit și avea dificultăți de respirație. Având în vedere istoricul medical, Nicolae a primit recomandarea de la medicul de familie pentru o arteriografie. Bărbatul a ales să facă această investigație la Spitalul Clinic SANADOR și s-a programat pentru o consultație la Dr. Vlad Bătăilă, medic primar cardiologie cu competență în cardiologie intervențională.

Investigațiile au arătat că Nicolae avea boală bicoronariană, adică ambele artere coronare erau îngustate, iar Dr. Vlad Bătăilă a recomandat tratamentul prin angioplastie coronariană cu două stenturi, pentru revascularizare miocardică.

„Interacțiunea cu Dr. Vlad Bătăilă a fost foarte bună. Este un om sufletist, cu care am stat de vorbă și mi-a explicat de la început absolut tot. De ce trebuie să fac intervenția, care sunt riscurile dacă nu o fac, ce riscuri sunt în timpul operației. Mi-a spus că dacă nu intervin acum, când încă se mai poate face ceva, o să ajung la operație pe cord. Am acceptat imediat. Am avut încredere totală în Dr. Vlad Bătăilă și nu m-am înșelat”, povestește Nicolae.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Angioplastie coronariană cu stenturi la Spitalul Clinic SANADOR

După confirmarea diagnosticului de boală bicoronariană, Nicolae a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru tratament. Angioplastia coronariană este o procedură minim invazivă de cardiologie intervențională, care ajută la deschiderea arterelor blocate și la restabilirea fluxului sanguin normal către inimă.

În cazul lui Nicolae, procedura de angioplastie coronariană a fost realizată de Dr. Vlad Bătăilă în Laboratorul de Cateterism al Spitalului Clinic SANADOR cu plasarea de stent în artera interventriculară și în artera coronară dreaptă, ambele cu stenoză critică și plăci de aterom calcificate. Nu au existat complicații, iar imediat după procedură Nicolae s-a simțit foarte bine, nu a avut reacții adverse. În prezent, revine periodic la control și ține legătura cu Dr. Vlad Bătăilă.

„Eu nu am fost anesteziat total și pot să spun că am auzit tot, am văzut cum se mișcă, m-am simțit foarte bine și în siguranță. Și după intervenție m-am simțit foarte bine. Domnul doctor a venit la mine, m-a întrebat cum mă simt, am mai avut ceva probleme cu tensiunea, dar tot domnul doctor m-a ajutat și am reglat-o. Vreau să îi mai mulțumesc o dată, i-am mulțumit și atunci, dar o mai spun o dată. Îi mulțumesc pentru tot, cum m-a primit, cum s-a ocupat de mine. Este un medic foarte, foarte bun! În continuare sunt pacientul dânsului și îi mulțumesc pentru felul în care mă tratează. Nu am ce să zic, jos pălăria pentru SANADOR! Este un spital exact ca în străinătate, modern, foarte curat și cu medici deosebiți”,  conchide Nicolae.

Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu tehnologii moderne, de înaltă performanță.

Cardiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR

Cardiologia intervențională este un domeniu în continuă dezvoltare ce utilizează catetere endovasculare pentru a trata afecțiunile cardiovasculare, fără necesitatea unei intervenții chirurgicale deschise. Cu ajutorul acestor catetere subțiri introduse prin vasele de sânge, medicii pot diagnostica și trata, sub control radiologic, la angiograf, afecțiuni cardiace grave, prevenind astfel complicațiile.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de investigații medicale avansate pentru un diagnostic rapid și sigur. Medicii cardiologi cu supraspecializare în cardiologie intervențională realizează proceduri avansate, precum angioplastia coronariană cu balon și cu stent, aspirația trombilor cu AngioJetaterectomia cu Jetstream și tratamente structurale, cum sunt TAVIEVAR sau TEVAR. Intervențiile sunt realizate în Laboratorul de Cateterism al Spitalului Clinic SANADOR, singurul din România dotat cu două angiografe Philips Azurion 7 de ultimă generație. Reușita procedurilor intervenționale este posibilă cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de categoria I, cu competențe extinse, și al Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

Dr. Vlad Bătăilă, care a realizat tratamentul endovascular în cazul lui Nicolae, este medic primar cardiologie și are competență în cardiologie intervențională. Este un medic empatic, atent și comunicativ cu pacienții. Dr. Vlad Bătăilă realizează proceduri moderne de cardiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR și acordă consultații în Clinica SANADOR Buzești.

Dr. Vlad Bătăilă, medic primar cardiologie cu competență în cardiologie intervențională

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR