Ce este angioplastia periferică?
Angioplastia periferică este o procedură minim invazivă de restabilire a fluxului sangvin în arterele periferice (cum sunt cele de la nivelul brațelor și picioarelor), care se realizează prin cateterism. De cele mai multe ori, angioplastia periferică este realizată la membrele inferioare.
-
Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!
Procedura de cardiologie intervențională este realizată prin accesarea percutanată a arterelor (printr-o puncție la nivelul pielii), urmată de dilatarea zonei de stenoză prin diferite tehnici:
- Inserarea unui balon medical de mici dimensiuni, dezumflat, în canalul arterial și umflarea acestuia la nivelul regiunii îngustate;
- Plasarea unui stent care menține canalul arterei deschis, prevenind restenozarea – acesta este un dispozitiv confecționat dintr-o plasă metalică, de formă cilindrică, gol la interior. Unele tipuri de stenturi sunt impregnate cu medicamente.
Instrumentele sunt introduse în vasele de sânge cu ajutorul unui tub lung, foarte subțire și flexibil numit cateter. Angioplastia este folosită pentru tratarea minim invazivă a aterosclerozei, indiferent de locația plăcilor de aterom, pentru a preveni complicațiile severe ale afecțiunii (gangrena, infarctul miocardic acut, accidentul vascular cerebral).