« Înapoi la site-ul SANADOR

La SANADOR beneficiați de servicii medicale performante în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie, efectuate de o echipă medicală de prestigiu, cu aparatură de ultimă generație, precum turnul de endoscopie 4K, truse, instrumentar și dispozitive protetice ultraperformante.

La SANADOR, diagnosticăm și tratăm orice tip de patologie, într-o abordare personalizată, multidisciplinară, în deplină siguranță și confort pentru pacient.

Medicii ortopezi de la SANADOR sunt supraspecializați în tipuri de intervenții și regiuni anatomice și vă oferă cele mai bune soluții de tratament pentru problemele cu care vă confruntați la nivelul aparatului locomotor.

  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop ce vă stă la dispoziție pentru programări

La SANADOR, asigurăm pacienților servicii medicale integrate: consultații de ortopedie, analize medicale, investigații imagistice, intervenții chirurgicale avansate, dar și servicii de recuperare medicală. Medicii noștri vă vor recomanda o conduită terapeutică minim invazivă ori de câte ori aceasta este posibilă.

  • Diagnosticare pentru orice tip de patologie ortopedică.

Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR asigură tratamentul chirurgical avansat pentru afecțiuni ale aparatului locomotor de cauze diverse: boli degenerative, traumatisme, traumatologie sportivă, afecțiuni inflamatorii, boli congenitale, boli oncologice.

  • Medici ortopezi supraspecializați în tipuri de intervenții și regiuni anatomice.

Tipuri de intervenții realizate în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic SANADOR

  • Completați formularul și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop ce vă stă la dispoziție pentru programări
  • Artroplastia primară sau de revizie a umărului, șoldului sau genunchiului;
  • Intervenții corectoare de ax al membrului inferior – osteotomii tibiale sau femurale;
  • Osteotomii de corecție pentru monturi, degete „în ciocan” sau alte diformități ale piciorului;
  • Tratamentul monturilor;
  • Reconstrucții ligamentare la nivelul genunchiului și al gleznei;
  • Artroscopia umărului, a genunchiului, a șoldului sau a gleznei;
  • Chirurgia meniscului;
  • Stabilizarea umărului pentru instabiliţăți acromio-claviculare;
  • Repararea (reinserţia) tendoanelor coafei rotatorilor la nivelul umărului;
  • Reconstrucția cartilajului articular (genunchi, gleznă);
  • Sutura/reconstrucția tendonului achilean;
  • Reducerea și fixarea fracturilor;
  • Rezecții – reconstrucții în patologia oncologică osoasă.

Artroscopia

Artroscopia este cea mai utilizată metodă de diagnostic și tratament minim invaziv în patologia articulară. Aceasta permite chirurgului ortoped să vizualizeze, să diagnosticheze și să trateze afectarea articulară. Se realizează printr-o incizie fină, urmată de introducerea în spațiul articular a unui instrument subțire conectat la o cameră video și la o sursă de lumină, astfel putând fi vizualizate cu precizie structurile articulației.

  • Rezolvări moderne pentru problemele cu care te confrunți la nivelul aparatului locomotor.

Artroscopia se utilizează cel mai frecvent în patologia articulațiilor genunchiului, umărului, cotului, mâinii (sindrom de tunel carpian), gleznei, piciorului și șoldului.

Protezarea articulară

  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop ce vă stă la dispoziție pentru programări

Artroplastia sau protezarea articulară este o intervenţie de chirurgie ortopedică prin care o articulaţie deteriorată este înlocuită cu o articulaţie artificială. Această procedură redă libertatea de mișcare, fără durere și rigiditate, permite reluarea unui stil de viaţă activ și îmăbunătăţește considerabil calitatea vieţii. Cel mai frecvent se practică artroplastia articulaţiilor mari, precum șoldul, genunchiul sau umărul. Protezele articulare sunt realizate din biomateriale avansate, concepute special în acest scop, și pot include o combinaţie de metal, ceramică sau plastic.

Repararea tendoanelor coafei rotatorilor

Acest tip de intervenţii se adresează, în general, pacienţilor cu leziuni degenerative ale coafei rotatorilor, dar și pacienţilor tineri cu leziuni acute post-traumatice. Intervenţia chirurgicală se realizează minim invaziv, artroscopic, și permite fixarea tendoanelor la nivel anatomic prin tehnici single-row sau double-row, cu ancore moderne, compatibile RMN.

Ligamentoplastia

Durerea intensă și umflarea genunchiului pot să apară din cauza întinderii sau rupturii ligamentului anterior încrucișat, acestea fiind cele mai frecvente accidentări care au loc în timpul unui accident sportiv.

La Spitalul Clinic SANADOR, leziunile ligamentelor încrucișate sunt tratate printr-o intervenţie chirurgicală minim invazivă, realizată artroscopic, numită ligamentoplastie.

Operaţia presupune înlocuirea totală sau parţială a ligamentului afectat cu unul nou, realizat cel mai frecvent dintr-o grefă de ţesut de la pacient (autogrefă) sau din material sintetic.

Stabilizarea umărului

Tratamentul instabilităţilor de umăr (anterioare sau posterioare, acute sau cronice) se realizează prin tehnici chirurgicale adaptate fiecărui pacient în parte în funcţie de examenele RMN și CT, prin operaţii Bankart sau procedura Latarjet.

Solicită mai multe detalii!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp